
Miras Hukuku Türk Medeni Kanunu 495-682. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Bu hükümler kişinin ölümüyle geride bıraktığı malvarlığının mirasçılara intikalini ve mirasçılar arasında paylaşılmasını düzenler. Bu hususlarda meydana gelen uyuşmazlıklar “miras davası” niteliğindedir.
Miras hukuku, miras bırakanın ölümü ile sona ermeyen hak ve borçlara ilişkin hukuki durumları düzenleyen bir hukuk dalıdır. Miras hukukunda ölen bir kimsenin iradesinin yorumlanması sebebi ile hukukun diğer alanlarından farklı bir sistematik barındırır. Hukuki yorum yapılmasını gerektiren bu alanında oldukça titiz bir muhakemeye ihtiyaç duyulur. Adil ve hakkaniyetli bir sonuç elde edebilmek için yalnızca doğru muhakeme yapmak yeterli değildir. Muhakeme içeren bu zihinsel faaliyet, kanuni dayanaklar ve Yargıtay içtihatları ile desteklenmek zorundadır. Aksi takdirde, mahkeme nezdinde olumlu bir kanaat oluşturulması mümkün değildir.
Miras davalarında deneyimli İzmir Avukatları mirasın intikali sonucunda müvekkili için ortaya çıkması muhtemel söz konusu riskleri öngörür. Ardından miras davası esnasında hızlı ve doğru manevralarla süreci müvekkili yararına yönetir.
Avukatsız miras davası yürütülmesi, mirasçıların miras paylarından yoksun kalması veya 3'üncü kişilerin haksız çıkar elde etmesi gibi durumlar yaratabilir. Söz konusu risklerin bertaraf edilmesi ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasının engellenmesi için alanında uzman bir avukatın hukuki desteğini almak zaruri bir ihtiyaçtır.